Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60996 

Re: Een tweedegraads vergelijking oplossen met de GR

Geachte,
Ik bedoel inderdaad dit programma.
Mijn probleem is het volgende. Ik heb dit dus geprogrammeerd, maar ik weet niet hoe ik concreet een tweedegraadsvergelijking hiermee kan oplossen. Moet ik eerst op PRGM drukken, het programma selecteren en dan mijn vergelijking bv. x2-5x+7=0 invullen? Of enkel de coëfficiënten?
Ik krijg steeds syntaxfouten.

Alvast bedankt!

Mvg, Laurien

l
3de graad ASO - zondag 6 december 2009

Antwoord

Via PRGM en dan EXEC inderdaad:

q60997img1.gif

Als het goed is vraagt het programma om A, B en C.
A=?
Enz...

Dat zijn natuurlijk de coëfficiënten van:

ax2+bx+c=0

Dus bij jouw vergelijking zou dat zijn:

A=1
B=-5
C=7

Met een beetje geluk geeft het programma (als het precies zo letterlijk hebt overgetypt) de (benaderde) oplossingen.

Een syntax-fout betekent dat je iets schrijft dat de machine niet begrijpt. Het is niet de juiste taal! Je moet de code 'echt' helemaal precies intikken als in het voorbeeld. Anders snapt ie 't niet...

WvR
zondag 6 december 2009

©2001-2024 WisFaq