\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 60953 Re: Re: Goniometrische identiteiten dankjewel, ik heb ook nog probleempje bij de derde. Ik kom tan2a uit en geen 2tan2a. zou je me kunnen helpen? hannah 3de graad ASO - zaterdag 5 december 2009 Antwoord Hannah, tg(1/4p+a)-tg(1/4p-a)=(1+tga)/(1-tga)-(1-tga)/(1+tga)= ((1+tga)2-(1-tga)2)(1-tg2a)=(1+2tga+tg2a-1+2tga-tg2a)/(1-tg2a)= =4tga/(1-tg2a)=2tg2a.Zo duidelijk? kn zaterdag 5 december 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
dankjewel, ik heb ook nog probleempje bij de derde. Ik kom tan2a uit en geen 2tan2a. zou je me kunnen helpen? hannah 3de graad ASO - zaterdag 5 december 2009
hannah 3de graad ASO - zaterdag 5 december 2009
Hannah, tg(1/4p+a)-tg(1/4p-a)=(1+tga)/(1-tga)-(1-tga)/(1+tga)= ((1+tga)2-(1-tga)2)(1-tg2a)=(1+2tga+tg2a-1+2tga-tg2a)/(1-tg2a)= =4tga/(1-tg2a)=2tg2a.Zo duidelijk? kn zaterdag 5 december 2009
kn zaterdag 5 december 2009
©2001-2024 WisFaq