Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire functie van twee variabelen

Hoe kan je laten zien dat

z=f(x,y)=ax+bx+c

te schrijven is als

c1x+c2y+c3z+c4=0

waarbij de coëfficiënten ci op een factor na bepaald zijn?

Anouk
Student hbo - maandag 30 november 2009

Antwoord

Beste Anouk

Als z = ax + by + cz dan geldt ook:

ax + by + -z + c = 0

Dit staat in de gevraagde vorm met c1 = a, c2 = b, c3 = -1 en c4 = c. Je kan beide leden vermenigvuldigen met een niet-nulle factor k, dus ook die constanten zijn slechts bepaald op een veelvoud na.

mvg,
Tom

td
maandag 30 november 2009

©2001-2024 WisFaq