Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60820 

Re: Bewijzen van een productreeks

Bedankt voor het antwoord.

Eén vraag nog: ik kan de tip volgen, op één detail na: ik snap niet wat je bedoelt met dat het rechterlid steeds wordt vermenigvuldigd met een factor Ö((2n+1)/(2n+3)). Is dat, net als bij het linkerlid, uitgaande van een eerder gekozen n?

Alvast bedankt!

Floor

Floor
Student universiteit - zondag 29 november 2009

Antwoord

Dag Floor,
Inderdaad.

De rij die je krijgt als je begint met n=1 en dan n steeds een groter laat worden van u(n)=1/(2n+1) is:
1/3, 1/5, 1/7 enz. u(n+1)/u(n)=(2n+1)/(2n+3)

Succes,
Lieke.

ldr
zondag 29 november 2009

©2001-2024 WisFaq