Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60882 

Re: Continuiteit en afleidbaarheid onderzoeken

Euhm, als je dus bv. de eerste neemt:
X.e1+2x: continuiteit: f(0)= lim (-0) : 0. e1+0 = 0
zo dan?
en voor afleidbaarheid:
f'(x)= x.e1+2x.2+ 1.e1+2x
f'(0)= 0.e.2 + 1.e=e
maar kan het zijn dat we de formule van l'hospital hierbij moeten betrekken, dat was een hint van de leerkracht..

bedankt!

Shari
3de graad ASO - woensdag 25 november 2009

Antwoord

Als je x=0 invult dan bekijk je alleen het linker gedeelte van de grafiek. Maar je moest nu juist laten zien dat de limiet van x¯0 (van rechts dus) dezelfde waarde oplevert als f(0). Idem voor de afgeleide. Dus je moet de rechter limieten nog even uitrekenen...

WvR
woensdag 25 november 2009

 Re: Re: Continuiteit en afleidbaarheid onderzoeken 

©2001-2025 WisFaq