Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud omwentelingslichaam

Goede morgen! Kunt u mij helpen bij het volgende probleem?
Gegeven zijn de functies f(x)=xÖ(x+3) en g(x)= Ö(x+3):x
Bereken algebraïsch de inhoud van het omwentelingslichaam dat ontstaat als je het vlakdeel H wentelt om de x-as.
H is het vlakdeel dat wordt ingesloten door f en g.

Ik heb de snijpunten uitgerekend: (-3,0) en (-1,-Ö2)
en de volgende berekening gedaan:
I = integraal van p.(x+3):x2 met de de grenzen -3 en -1
- integraal van p.(x3+ 3x2) met de grenzen -3 en -1.
Als ik de primitieve zoek van de eerste integraal krijg ik:(
ln(x)-3/x).p Ik kan dan bij die ln toch geen negatief getal substitueren?
Kunt U mij helpen a.u.b.?

Katrijn

Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 november 2009

Antwoord

Katrijn,
De ò1/xdx= ln|x|+C.

kn
woensdag 25 november 2009

©2001-2024 WisFaq