Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische identiteiten

ik snap de volgende identiteiten niet, ik heb al van alles geprobeerd maar niks lukt. Ze staan bij de volgende formules: halveringsformules, verdubbelingformules, t-formules (= verdubbelingformules in functie van de tangens).

cos2(a+b) + cos2(a-b)= 1 + cos2a.cos2b

tan2a+2cota= tan2a.cot2a

tan((pi/4)+a)-tan((pi/4)-a)=2tan2a

2sina= tan(a/2) + 1/tan(a/2)

tan3a-tan2a-tana= tan3a.tan2a.tana

Ik weet dat het er veel zijn, maar als je me al met een kon helpen ben ik al heel blij!! :)

Hannah
3de graad ASO - dinsdag 24 november 2009

Antwoord

Hannah,
1) cos2(a+b)=1/2(1+cos2(a+b))=1/2(1+cos2acos2b-sin2asin2b).
Evenzo voor cos2(a-b).
2)Linkerlid= sin2a/cos2a(1+2cosacos2a/sinasin2a).
nu is sin2a=2sinacosa en cos2a=cos2a-sin2a.Vul maar in.
3)tg(1/4p+a)=(1+tga)/(1-tga).Evenzo de tweede en optellen.
4)Moet zijn 2/sina=....Start met het rechterlid.
Dit zijn er al meer dan 1.

kn
woensdag 25 november 2009

 Re: Goniometrische identiteiten 

©2001-2024 WisFaq