Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60826 

Re: Re: Bewerkingen met reeksen

oke ik ga het proberen op u aanbevolen manier.

klopt dit (je hebt er niet op geantwoord )
Dus voor het bepalen van orde moet je gaan zien ('hoeveel maakt dit singulier punt de noemer 0' min 'hoeveel maakt dit singulier punt de teller 0' == in dit geval dus 3-1=2.

AA
Student universiteit België - zaterdag 21 november 2009

Antwoord

Beste AA,

Ik begrijp je formulering "hoeveel" niet goed. Het betreft hier een pool van orde 2, omdat vermenigvuldiging van de functie met (z-1/2)2 een functie levert met eindige limiet in z = 1/2.

Om met multipliciteiten te kunnen rekenen, kan je inzien dat z = 1/2 een enkelvoudig nulpunt is van cot(pz), dus van orde 1, en een drievoudig nulpunt is van de noemer (2z-1)3, dus inderdaad een pool van orde 3-1 = 2 van de breuk.

mvg,
Tom

td
zaterdag 21 november 2009

©2001-2024 WisFaq