\require{AMSmath} Gradient h(x,y) = y - p( x ) Bewijs dat de gradient in een punt (x1; y1) van de kromme loodrecht staat op de raaklijn aan de kromme door dat punt. wat heb ik ? Grad h(x,y ) = ( - p'(x) , 1) En ik denk dat ik dit zou bewijzen met inwendig product Juist weet ik niet hoe je de raakljn aan de kromme door dat punt bepaalt jop Student universiteit - vrijdag 20 november 2009 Antwoord Jop, vergl.raaklijn:-p'(x1)(x-x1)+(y-y1)=0. vergl.gradient:(x-x1)-p'(x1)(y-y1)=0.Uitschrijven levert het gevraagde. kn maandag 23 november 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
h(x,y) = y - p( x ) Bewijs dat de gradient in een punt (x1; y1) van de kromme loodrecht staat op de raaklijn aan de kromme door dat punt. wat heb ik ? Grad h(x,y ) = ( - p'(x) , 1) En ik denk dat ik dit zou bewijzen met inwendig product Juist weet ik niet hoe je de raakljn aan de kromme door dat punt bepaalt jop Student universiteit - vrijdag 20 november 2009
jop Student universiteit - vrijdag 20 november 2009
Jop, vergl.raaklijn:-p'(x1)(x-x1)+(y-y1)=0. vergl.gradient:(x-x1)-p'(x1)(y-y1)=0.Uitschrijven levert het gevraagde. kn maandag 23 november 2009
kn maandag 23 november 2009
©2001-2024 WisFaq