Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schakels en kettingen

Hoi,

Ik heb een probleem bij een oefening van statistiek. Kan je mij op weg zetten aub?

Een fietsenbedrijf gebruikt kettingen die ten hoogste 1/4 inch afwijken van 54 inch. De individuele schakels strooien rond een gemiddelde lengte van 1/2 inch met een standaarddeviatie van 1/100 inch.

1) Hoeveel schakels heeft men nodig voor een ketting?
2) Welke proportie van de kettingen voldoet aan de eisen, namelijk ten hoogste 1/4 inch afwijken van 54 inch?

Antwoord:
X= lengte schakels
gemiddelde: 1/2
standaarddeviatie: 1/100
Y= lengte ketting
gemiddelde: 54
standaarddeviatie: 1/4

Gevraagd: n?
Hoe verwerk ik deze 2 variabelen?

Alvast bedankt!

Kevin
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 18 november 2009

Antwoord

1)
54 inch en 1/2 inch per schakel?
dat geeft.... 108 schakels!

2)
Een ketting van 108 schakels:
L~lengte van zo'n ketting
E(L)=108·1/2=54 inch (gelukkig!)
SD(L)=1/100·Ö1080,1039
Gevraagd: P(53,75L54,25)

Op te lossen met een tabel, GR of onderstaand applet. Gebruik de invoervelden onderaan de linker kant!
Zie ook som en gemiddelde van onafhankelijke stochasten

WvR
woensdag 18 november 2009

©2001-2024 WisFaq