\require{AMSmath} Kapitaal berekening (samengestelde interest) Ik spaar 3 1/2 (drie en een half)jaar lang €50 per maand tegen 4% per jaar.Hoe bereken ik deze som met de formule van samengestelde interest? ton sc Ouder - maandag 16 november 2009 Antwoord HalloDe klassieke formule is : 50.(1 + 4/100)3.5 = 50.(1 + 0.04)3.5 = 50.(1.04)3.5 = 57.357waarbij de intrest jaarlijks wordt toegevoegd.Als de intrest maandelijks toegevoegd wordt, is dit :50.(1 + 0.04/12)3.5x12 = 50.(1.0033)42 = 57.500Dus de intrestvoet wordt gedeeld door 12, maar het aantal periodes wordt vermenigvuldigd met 12.Als de intrest half-maandelijks toegevoegd wordt (zoals o.a. in België), is dit :50.(1 + 0.04/24)3.5x24 = 50.(1.001667)84 = 57.507Hoe korter de tussenperiode, hoe groter de opbrengst gedurende dezelfde tijd. LL maandag 16 november 2009 Re: Kapitaal berekening (samengestelde interest) ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik spaar 3 1/2 (drie en een half)jaar lang €50 per maand tegen 4% per jaar.Hoe bereken ik deze som met de formule van samengestelde interest? ton sc Ouder - maandag 16 november 2009
ton sc Ouder - maandag 16 november 2009
HalloDe klassieke formule is : 50.(1 + 4/100)3.5 = 50.(1 + 0.04)3.5 = 50.(1.04)3.5 = 57.357waarbij de intrest jaarlijks wordt toegevoegd.Als de intrest maandelijks toegevoegd wordt, is dit :50.(1 + 0.04/12)3.5x12 = 50.(1.0033)42 = 57.500Dus de intrestvoet wordt gedeeld door 12, maar het aantal periodes wordt vermenigvuldigd met 12.Als de intrest half-maandelijks toegevoegd wordt (zoals o.a. in België), is dit :50.(1 + 0.04/24)3.5x24 = 50.(1.001667)84 = 57.507Hoe korter de tussenperiode, hoe groter de opbrengst gedurende dezelfde tijd. LL maandag 16 november 2009
LL maandag 16 november 2009
©2001-2025 WisFaq