\require{AMSmath} Afleiding sin(4t) Hallo,Ik kom hier niet uit bij een wiskunde opdracht. Ze willen van sin(4t) naar = 4sin(t).cos3(t)-4sin3(t).cos(t) gaan.En de opdracht is het om het aan te tonen.Ik kom niet verder dan dit:sint(4t) = Sin(2t+2t)Sin(2t)= 2sin(t).cos(t) verdubbelingsformuleDus Sin(4t)= 2(2sin(t).cos(t)) = 4.sint(t).cos(t)En daar blijf ik hangen.Kan iemand mij uitleggen hoe het verder moet?Alvast Bedankt Bart K Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 november 2009 Antwoord Het 'idee' is goed, maar je gaat te snel en te onzorgvuldig!Dus...Zie ook 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen WvR zaterdag 14 november 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik kom hier niet uit bij een wiskunde opdracht. Ze willen van sin(4t) naar = 4sin(t).cos3(t)-4sin3(t).cos(t) gaan.En de opdracht is het om het aan te tonen.Ik kom niet verder dan dit:sint(4t) = Sin(2t+2t)Sin(2t)= 2sin(t).cos(t) verdubbelingsformuleDus Sin(4t)= 2(2sin(t).cos(t)) = 4.sint(t).cos(t)En daar blijf ik hangen.Kan iemand mij uitleggen hoe het verder moet?Alvast Bedankt Bart K Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 november 2009
Bart K Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 november 2009
Het 'idee' is goed, maar je gaat te snel en te onzorgvuldig!Dus...Zie ook 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen WvR zaterdag 14 november 2009
WvR zaterdag 14 november 2009
©2001-2024 WisFaq