Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60726 

Re: Continuiteit

Dank voor het antwoord.

Het ging over de functie:
f(x,y)=xy/Ö(x²+y²).
Via de lijn y = -mx (0m) is de functie wel continu, eveneens langs de coördinaatassen.

g.jaco
Ouder - vrijdag 13 november 2009

Antwoord

In dit geval kan men |x| en |y| afschatten met Ö(x2+y2); met als resultaat dat |f(x,y)|Ö(x2+y2). In het bewijs van continuiteit in (0,0) kan men delta=epsilon nemen.

kphart
zaterdag 14 november 2009

©2001-2024 WisFaq