\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 60648 Re: Limieten We mogen ook nog gebruik maken van tan(x)/x naar 1 voor x naar 0; Bgsin(x)/x naar 1 voor x naar 0 en tenslotte Bgtan(x)/x naar 1 voor x naar 0. Met vriendelijke groeten Bram Bram Student universiteit België - donderdag 12 november 2009 Antwoord Beste Bram, De eerste is blijkbaar al gelukt en je hebt ook nog de standaardlimiet lim(x$\to$0) (ex-1)/x = 1 Herschrijf de tweede opgave dan als volgt en gebruik deze limiet: (e3x-1)/x = 3·(e3x-1)/(3x) Voor de derde, begin bijvoorbeeld met als volgt te herschrijven: (ex-e-x)/sin(x) = (ex-e-x)/x · x/sin(x) mvg, Tom td zaterdag 14 november 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
We mogen ook nog gebruik maken van tan(x)/x naar 1 voor x naar 0; Bgsin(x)/x naar 1 voor x naar 0 en tenslotte Bgtan(x)/x naar 1 voor x naar 0. Met vriendelijke groeten Bram Bram Student universiteit België - donderdag 12 november 2009
Bram Student universiteit België - donderdag 12 november 2009
Beste Bram, De eerste is blijkbaar al gelukt en je hebt ook nog de standaardlimiet lim(x$\to$0) (ex-1)/x = 1 Herschrijf de tweede opgave dan als volgt en gebruik deze limiet: (e3x-1)/x = 3·(e3x-1)/(3x) Voor de derde, begin bijvoorbeeld met als volgt te herschrijven: (ex-e-x)/sin(x) = (ex-e-x)/x · x/sin(x) mvg, Tom td zaterdag 14 november 2009
td zaterdag 14 november 2009
©2001-2024 WisFaq