Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 59260 

Re: Omtrek ellips

U zegt:Parametrizering ellips x=acos(t). Welke hoek is t dan?
Wat is x als t de hoek die de radiaal vanuit een brandpunt aflegt ? Als ellips x2/a2 + y2/b2 = 1 wat is de omtrek als ik x en y differentieer naar de hoek t ?

Herman
Student universiteit - woensdag 11 november 2009

Antwoord

Alleen bij de parametrizering van een cirkel x=r·cos(t), y=r·sin(t) (met 0$\leq$t$\leq$2$\pi$) is t gelijk aan de hoek die de vector (x,y) met de positieve x-as maakt; bij een ellips is dat niet meer zo. Daar is t niet meer dan een parameter die je gebruikt om de punten op de ellips aan te geven.

kphart
vrijdag 13 november 2009

©2001-2024 WisFaq