\require{AMSmath} Parametrische vergelijking ellips Ellips met halve lange as a en halve korte as b. P(x,y) ligt op de ellips.x=a·sin(t) of x=a·cos(t) ?y=b·cos(t) of y=b·sin(t) ?Gaarne een meetkundige toelichting. Herman Student universiteit - woensdag 11 november 2009 Antwoord Als je t laat 'lopen' van 0 tot 2p dan begin je in het eerste geval in bij t=0 in het punt (0,b). Bij t=1/2p zit je in het punt (a,0).In het tweede geval bij t=0 begin je in (a,0). Bij t=1/2p zit je in het punt (0,b).Deze laatste manier is gebruikelijker.In de tekeningen heb ik a=2 en b=3 gekozen. Precies verkeerd om dus... maar 't maakt verder niet uit. WvR vrijdag 13 november 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ellips met halve lange as a en halve korte as b. P(x,y) ligt op de ellips.x=a·sin(t) of x=a·cos(t) ?y=b·cos(t) of y=b·sin(t) ?Gaarne een meetkundige toelichting. Herman Student universiteit - woensdag 11 november 2009
Herman Student universiteit - woensdag 11 november 2009
Als je t laat 'lopen' van 0 tot 2p dan begin je in het eerste geval in bij t=0 in het punt (0,b). Bij t=1/2p zit je in het punt (a,0).In het tweede geval bij t=0 begin je in (a,0). Bij t=1/2p zit je in het punt (0,b).Deze laatste manier is gebruikelijker.In de tekeningen heb ik a=2 en b=3 gekozen. Precies verkeerd om dus... maar 't maakt verder niet uit. WvR vrijdag 13 november 2009
WvR vrijdag 13 november 2009
©2001-2024 WisFaq