\require{AMSmath} In de knoop met een oefening Ik zit in de knoop met een oefening van wiskundeJe moet bewijzen dat sin a = 2 cot(a/2)/ 1+ cot2(a/2)Als je de formule voor sin a uitwerkt bekom je: 2 tan(a/2)/ 1+ tan2(a/2)Nu moet je dit nog kunnen omzetten naar een cotangens maar hoe? Jasper 3de graad ASO - maandag 9 november 2009 Antwoord Beste Jasper, Let wel op met het gebruik van haakjes, blijkbaar is het je al gelukt om te tonen dat de volgende gelijkheid geldt: sin(a) = 2.tan(a/2)/(1+tan2(a/2)) Ga over op de cotangens via tan(a/2) = 1/cot(a/2) en vermenigvuldig dan teller en noemer met cot2(a/2). Lukt dat? mvg, Tom td maandag 9 november 2009 Re: In de knoop met een oefening ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit in de knoop met een oefening van wiskundeJe moet bewijzen dat sin a = 2 cot(a/2)/ 1+ cot2(a/2)Als je de formule voor sin a uitwerkt bekom je: 2 tan(a/2)/ 1+ tan2(a/2)Nu moet je dit nog kunnen omzetten naar een cotangens maar hoe? Jasper 3de graad ASO - maandag 9 november 2009
Jasper 3de graad ASO - maandag 9 november 2009
Beste Jasper, Let wel op met het gebruik van haakjes, blijkbaar is het je al gelukt om te tonen dat de volgende gelijkheid geldt: sin(a) = 2.tan(a/2)/(1+tan2(a/2)) Ga over op de cotangens via tan(a/2) = 1/cot(a/2) en vermenigvuldig dan teller en noemer met cot2(a/2). Lukt dat? mvg, Tom td maandag 9 november 2009
td maandag 9 november 2009
©2001-2025 WisFaq