\require{AMSmath} Breuk vergelijking oplossen 2x+3/x-1 = 5/2Het zal wel aan mij liggen, maar ik zie niet in hoe ik deze zou moeten oplossen. kruislings vermenigvuldigen komt op x=7 uit maar dat klopt niet. Lars Student hbo - zondag 8 november 2009 Antwoord Gaat wel toch?2(2x+3)=5(x-1)4x+6=5x-5x=11Controleren? Eigenlijk niet nodig, maar als je 't controleert dan klopt 't ook nog... WvR maandag 9 november 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
2x+3/x-1 = 5/2Het zal wel aan mij liggen, maar ik zie niet in hoe ik deze zou moeten oplossen. kruislings vermenigvuldigen komt op x=7 uit maar dat klopt niet. Lars Student hbo - zondag 8 november 2009
Lars Student hbo - zondag 8 november 2009
Gaat wel toch?2(2x+3)=5(x-1)4x+6=5x-5x=11Controleren? Eigenlijk niet nodig, maar als je 't controleert dan klopt 't ook nog... WvR maandag 9 november 2009
WvR maandag 9 november 2009
©2001-2024 WisFaq