Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vermenigvuldigen logaritmen

Ik kan nergens een rekenregel vinden die ik toe kan passen op:
log(x-5)·log(x-1)=0
Is die er wel en zo ja, welke is dat?
Bij voorbaat dank!

Daniël
Student hbo - zaterdag 7 november 2009

Antwoord

Beste Daniël,

Er is geen 'regel' voor log(a).log(b), zoals er wel eens is voor log(a)+log(b).
Maar dat heb je hier ook niet nodig, want je hebt een product gelijk aan 0... Voor xy = 0 geldt dat x = 0 of y = 0, dus hier krijg je:

log(x-5) = 0 of log(x-1) = 0

Die kan je nu apart oplossen.

mvg,
Tom

td
zondag 8 november 2009

©2001-2024 WisFaq