Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herschrijven -- hoe haal ik m uit deze vergelijking?

hoihoi

ik heb een vraag, maar ik zie de oplossing niet, het gaat om het omschrijven van de volgende formule (ik hoop dat jullie het snappen):

A = m (1 - e^((-k*t)/m))

m is de onbekende, en ik de formule graag hebben in de vrom van m = ??? maar omdat m er twee keer in staat snap ik het niet en eigenlijk ook niet zo goed om dat de e^ erin zit.. Wie kan deze formule helpen met omschrijven?

Alvast bedankt!

Andrea
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 3 november 2009

Antwoord

Dat gaat niet lukken, vrees ik. Als je de m vrijmaakt van de e-macht, dan kom je hoe dan ook met logaritmen te zitten.
Uit em = A volgt nu eenmaal m = ln(A).

MBL
dinsdag 3 november 2009

©2001-2025 WisFaq