Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansberekenen meer dan

Ik moet via normale verdeling een kans berekenen dat van 250 fietsen er meer dan ()15 een lekke band krijgen. de kans op een lekke band bedraagt 4%. Nu heb ik geprobeerd om de standaardafwijking uit te rekenen. Ö250x0.04x0.96= 3,098 maar nu loop ik dus vast. Ook kom ik niet op het gemiddelde.

Zou u mij verder kunnen helpen?

Selena
Student hbo - maandag 2 november 2009

Antwoord

Het gaat hier om een benadering met de normale verdeling van een binomiale stochast X waarvoor geldt:

n=250
p=0,04

Voor de benadering met de normale verdeling gebruik je:

m=n·p
s=(n·p·(1-p))

X*: aantal fietsen met een lekke band.
X*~normaal verdeeld met m=10 en s3,1.

Zou het dan lukken?

PS
Continuiteitscorrectie?

WvR
maandag 2 november 2009

 Re: Kansberekenen meer dan 

©2001-2024 WisFaq