Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking naar matrix?

Het is de bedoeling dat ik deze opgave omzet naar een matrix, om de 6 kansen te berekenen:

p1 = 1/3 (p2 + p4 +0)
p2= 1/4 (p1 + p3 + p4 + 1)
p3 = 1/3 (p2+ p5 + 0)
p4 = 1/5 (p1 + p2 + p5 + p6 + 0)
p5 = 1/3 (p6 + p4 + p3 + 0)
p6 = 1/3 (p4 + p5 + 0)

Ik heb echter geen idee hoe ik dit moet doen, omdat je met 1/3 enz zit.

Simon
Student hbo - maandag 2 november 2009

Antwoord

dag Simon,

Je kunt elke vergelijking omschrijven naar een vorm waarin links van het =teken alle termen staan met p's, en rechts alleen een constante (meestal 0)
Dan krijg je een
Stelsel van lineaire vergelijkingen
Dit stelsel is dus om te zetten in een matrixvergelijking.
groet,

Anneke
dinsdag 3 november 2009

©2001-2024 WisFaq