Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60630 

Re: Een vergelijking oplossen

Hallo Natasha hier weer.. ik snapte het begin stukje wel maar hoe u kwam aan wat het antwoord d is kan ik niet vinden, de abc-formule snapte ik ook wel,, kunt u mij met het laatste stuk helpen? groet Natasha

natash
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 31 oktober 2009

Antwoord

Voor 17d2+170d-595=0 geldt:
a=17
b=170
c=-595

Invullen van de ABC formule geeft dan:

q60632img1.gif

Vooral een kwestie van invullen en rekenen!

WvR
zaterdag 31 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq