\require{AMSmath} Bewijs inverse matrix heeft inverse eigenwaarde lineaire afbeelding A met eigenwaarde l Bewijs dat A-1 eigenwaarde l-1 heeft Weet niet hoe ik dit algemeen aan moet pakken! Jack Student hbo - dinsdag 27 oktober 2009 Antwoord Beste Jack, Als l een eigenwaarde is van A, dan bestaat er een (eigen)vector x zodat Ax = lx Opdat A-1 en l-1 bestaan moet A regulier zijn en l verschillend van 0. Als dat zo is, dan kan je schrijven: A-1Ax = A-1lx = lA-1x Maar A-1A = I (eenheidsmatrix), dus we hebben: x = lA-1x Nu ben je er bijna... mvg, Tom td woensdag 28 oktober 2009 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
lineaire afbeelding A met eigenwaarde l Bewijs dat A-1 eigenwaarde l-1 heeft Weet niet hoe ik dit algemeen aan moet pakken! Jack Student hbo - dinsdag 27 oktober 2009
Jack Student hbo - dinsdag 27 oktober 2009
Beste Jack, Als l een eigenwaarde is van A, dan bestaat er een (eigen)vector x zodat Ax = lx Opdat A-1 en l-1 bestaan moet A regulier zijn en l verschillend van 0. Als dat zo is, dan kan je schrijven: A-1Ax = A-1lx = lA-1x Maar A-1A = I (eenheidsmatrix), dus we hebben: x = lA-1x Nu ben je er bijna... mvg, Tom td woensdag 28 oktober 2009
td woensdag 28 oktober 2009
©2001-2025 WisFaq