Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stel mbv differentierende formule op van de raaklijn in de oorsprong

Ik kan wel differentieren, maar ik weet niet wat ik met de volgende vraag aan moet.
f(x)= 3Ö.2.
Als ik 0 invul, dan komt er ook 0 uit.
Dan heb ik toch geen raaklijn?

maya f
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 oktober 2009

Antwoord

Is je functievoorschrift wel helemaal overgekomen? Zoals het er nu staat lijkt f(x)=3Ö2 en dan is f'(x)=0. De helling in elk punt van de grafiek is nul. Dat betekent dat de functie een horizontale rechte is... Raaklijn? Eh... de afgeleide of hellingsfunctie geeft de helling in elk punt van de grafiek. In het geval de grafiek een 'kromme' is is dat dan ook de richtingscoëfficiënt van de raaklijn.

WvR
dinsdag 27 oktober 2009

 Re: Stel mbv differentierende formule op van de raaklijn in de oorsprong 

©2001-2024 WisFaq