Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60563 

Re: Schijf

Ja maar natuurlijk!

a) is 14 mogelijkheden
b) is 6 mogeliijheden

Waarom? 14+6 is 20 en je kan ook zien 4x5 is ook 20

dus c)dubbele van 1 is er niet..dubbele van 2=4 dus 1 keer
dubbele van 3=6 dus 3 keer en dubbele van 4=8 dus 4 keer bij elkaar is dat 8 keer..toch?

ik hoop dat het goed is en harstikke bedankt

gr. gert-j

Gert-j
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 oktober 2009

Antwoord

Dag Gert-Jan,
Vraag b: Meer dan 7, dus 8 of groter. Ik kom dan op 10.
Ik had me wel vergist bij de opmerking dat de antwoorden van vraag a en b samen 20 moeten zijn, want de 8 doet bij allebei mee, dus het totaal moet 24 zijn.
Sorry voor deze verwarring.

Vraag c:
Als schijf I=1,dan moet schijf II dus minstens 2 zijn, en dat zijn ze alle vijf.
Als schijf I=2, dan moet schijf II minstens 4 zijn en dat zijn er 4.
Als schijf I=3 moet schijf II minstens 6 zijn en dat zijn er maar 2.
Als schijf I=4 moet schijf II minstens 8 zijn en dat is er geen een.
Tel het dus nog even na!
Succes,
Lieke.

ldr
maandag 26 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq