Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60564 

Re: Codes??

aan: Lieke

dus dat betekent dat vraag 4 is: 3x2x7x6x5
vraag 5 is: 5x3x7x7x7 als ik dat goed begrijp

Alleen vind ik vraag 3 nog een beetje onduidelijk..

mvg,

Jan

Jan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 oktober 2009

Antwoord

Dag Jan,
Vraag 3: Het even getal wordt: ....2, of ....4, of ....6 of ....8,
dus voor het laatste cijfer heb je 4 keuze mogelijkheden.
Daarna is alles goed dus, maar elk cijfer mag maar een keer worden gebruikt, dus: 4x6x5x3x2

Vraag 4:Goede trekkingen zijn: 56..., of 57... of 58..., of 6...., of 7.... of 8....
Als je begint met een 5 (kan maar op één manier)en daarna een 6,7 of 8 (3 manieren) en daarna de rest (5x4x3 manieren) zijn er dus 1x3x5x4x3 mogelijkheden.
Maar je kan ook beginnen met een 6,7 of 8 (3 manieren) en dan de rest (6x5x4x3 manieren) : 3x6x5x4x3=6x3x5x4x3.
Totaal is dat (1+6)x5x4x3x3=7x5x4x3x3.
Zou je nu zelf vraag 5 kunnen verbeteren?
Eerste cijfer=6,5,4,3 of 2: 5 manieren. De rest: 74
Of: Eerste cijfer=7 en tweede cijfer 5: 1x3. De rest: 73.
Tel die twee antwoorden bij elkaar op.
Hoop dat het zo duidelijk is.
Groeten,
Lieke.

ldr
maandag 26 oktober 2009

 Re: Re: Codes?? 

©2001-2024 WisFaq