Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet met als uitkomst getal e

Beste, Ik kan de limiet:
Lim x naar +oneindig Öx1/Öx niet uitwerken. Ik weet dat de formule als volgt luidt: lim (x=oneindig) (1+1/x)x= e Met de regel van 'l hopital kom ik uit op e0 =1 Kunnen jullie mij zeggen hoe ik de formule kan omvormen om op dit resultaat uit te komen?
Bij voorbaat dank.
Mvg Clélia

Clélia
Student universiteit België - zaterdag 24 oktober 2009

Antwoord

Neem y=Öx. Als x®¥ dan y®¥. Je krijgt dan:

$
\large \mathop {\lim }\limits_{y \to \infty } y^{{1 \over y}}
$

Dat scheelt al weer. Zou het dan lukken?

WvR
zondag 25 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq