\require{AMSmath} Onbekende x in deling Hoe bereken ik met mijn grafische rekenmachine de 'x' in dit geval: x2 / ( 1,0 . 10 -2 - x ) (het puntje betekent vermenigvuldiging, en voor 1,0 . 10 tot de macht -2 kan een willekeurig getal worden ingevuld) Alvast bedankt, Suzanne Suzann Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 oktober 2009 Antwoord Begrijp ik goed dat je bedoelt: Gegeven y=x2/(a-x): Druk x uit in y? In dat geval: Uit y=x2/(a-x) volgt (a-x)y=x2 Dus ay-xy=x2 en x2+yx-ay=0 Daarna kun je de abc-formule toepassen. hk donderdag 22 oktober 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken ik met mijn grafische rekenmachine de 'x' in dit geval: x2 / ( 1,0 . 10 -2 - x ) (het puntje betekent vermenigvuldiging, en voor 1,0 . 10 tot de macht -2 kan een willekeurig getal worden ingevuld) Alvast bedankt, Suzanne Suzann Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 oktober 2009
Suzann Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 oktober 2009
Begrijp ik goed dat je bedoelt: Gegeven y=x2/(a-x): Druk x uit in y? In dat geval: Uit y=x2/(a-x) volgt (a-x)y=x2 Dus ay-xy=x2 en x2+yx-ay=0 Daarna kun je de abc-formule toepassen. hk donderdag 22 oktober 2009
hk donderdag 22 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq