Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekening sin pi8

Goedenavond,

ben op zoek naar de rest van het antwoord op de volgende vraag:
gevraagd wordt: Bereken exact: sin$\pi$/8
gegeven is : sin $\alpha$=±√1/2(1-cos2$\alpha$)

met wat invulwerk kom ik tot:
2-√2/4
ofwel zover ik het begrijp:1/4(2-√2)

Echter volgens het het boek zou het antwoord moeten zijn:
1/2√2-√2

De beredenering tot deze stap kan ik helaas niet leggen.

Martin
Student hbo - woensdag 21 oktober 2009

Antwoord

De 1/4(2-wortel(2)) is wat in de formule onder de wortel staat; het antwoord uit het boek is gewoon de wortel uit 1/4(2-wortel(2)).
Overigens is het wel aan te bevelen haakjes te gebruiken.

kphart
donderdag 22 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq