\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 60535 Re: Een wortel zoeken in formule met 2 onbekenden Ik snap niet echt van u discriminant... Ik heb het zelf even geprobeerd (na dat ik zag wat a,b en c waren.)Is de discriminant dan nietD= b2-4acD= (4*(m+2))2-4*4*9m = 0 ?D= (16(m2+4m+4)-144m = 0D= (16m2+64m+64)-144m = 0D= 16m2-80m+64 = 0Dan alles delen door 16m2-5m+4=0m2-5m=-4m-5m= Ö-4 Dat gaat niet dus ik ben wel ergens fout...Toch bedankt. Joey M Overige TSO-BSO - woensdag 21 oktober 2009 Antwoord Joey, m2-5m+4=(m-4)(m-1).Nu jij weer. kn woensdag 21 oktober 2009 Re: Re: Een wortel zoeken in formule met 2 onbekenden ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snap niet echt van u discriminant... Ik heb het zelf even geprobeerd (na dat ik zag wat a,b en c waren.)Is de discriminant dan nietD= b2-4acD= (4*(m+2))2-4*4*9m = 0 ?D= (16(m2+4m+4)-144m = 0D= (16m2+64m+64)-144m = 0D= 16m2-80m+64 = 0Dan alles delen door 16m2-5m+4=0m2-5m=-4m-5m= Ö-4 Dat gaat niet dus ik ben wel ergens fout...Toch bedankt. Joey M Overige TSO-BSO - woensdag 21 oktober 2009
Joey M Overige TSO-BSO - woensdag 21 oktober 2009
Joey, m2-5m+4=(m-4)(m-1).Nu jij weer. kn woensdag 21 oktober 2009
kn woensdag 21 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq