Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet naar 0 berekenen van een goniometrische functie

hallo

ik heb vandaag een toets gehad van het vak calculus.
een vraag ging over het berekenen van een bepaalde limiet.
Ik wist niet hoe het makkelijk kon dus ik heb het maar met hopital gedaan. dit was veel werk en volgens mij heb ik iets verkeerd gedaan. maar ik kom uit op dat het limiet naar oneindig gaat.

is dit goed? of moet het toch anders

Lim x-0 f(x)
waarbij f(x) = x ((1/sin(x))-(1/sin(2x))

graag zou ik wat uitleg willen over hoe deze limiet eigenlijk berekend had moeten worden


alvast bedankt

Joost
Student universiteit - dinsdag 20 oktober 2009

Antwoord

Joost,
De lim x/sinx =1 voor x naar 0 en f(x)= (x/sinx)-1/2(2x/sin2x),dus lim f(x)=1-1/2=1/2 voor x naar 0.

kn
woensdag 21 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq