Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren met logaritmen en de productregel

Van de volgende functies vind ik afgeleiden, waar het antwoordmodel het niet mee eens is:
f(x)=x. 2logx f'(x)= 2logx+1/(ln2)
(antwoordmodel: (1+lnx)/ln2)

f(x)=Ö(x). 5log(x3) f'(x)= (5log(x3))/(2Ö(x))+(3Ö(x))/(xln5)
(antwoordmodel: ln(x3)/(2Ö(x)ln5)+3/Ö(x)ln5

Wat doe ik niet goed of onvolledig?

Alvast bedankt!

Wilma
Student hbo - maandag 19 oktober 2009

Antwoord

Het antwoordmodel maakt gebruik van de formule alog(x)=ln(x)/ln(a); als je die gebruikt (en wortel(x)/x = 1/wortel(x)) zul je zien dat je antwoorden oevereenkomen met de modelantwoorden.

kphart
dinsdag 20 oktober 2009

©2001-2025 WisFaq