\require{AMSmath} Limiet van wortelfunctie Geachte WisFaq,Er wordt in een opgave gevraagd om aan te geven hoe het limiet van de functie uitkomt op het antwoord 1/2.$\mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \sqrt {x^2 + x} - x$Ik heb al van alles geprobeerd, maar zie het gewoon niet. Zouden jullie mij misschien kunnen en willen helpen?Met vriendelijke groet en alvast hartelijk bedankt! Jo Student universiteit - zaterdag 17 oktober 2009 Antwoord Wat dacht je zoiets?$\eqalign{& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \sqrt {x^2 + x} - x \cr& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \left( {\sqrt {x^2 + x} - x} \right) \cdot {{\sqrt {x^2 + x} + x} \over {\sqrt {x^2 + x} + x}} \cr& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } {{x^2 + x - x^2 } \over {\sqrt {x^2 + x} + x}} \cr& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } {x \over {\sqrt {x^2 + x} + x}} \cr& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } {{{x \over x}} \over {{{\sqrt {x^2 + x} } \over x} + {x \over x}}} \cr& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } {1 \over {\sqrt {{{x^2 + x} \over {x^2 }}} + 1}} \cr& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } {1 \over {\sqrt {1 + {1 \over x}} + 1}} = {1 \over {\sqrt 1 + 1}} = {1 \over 2} \cr}$Je moet maar vragen als er stappen niet duidelijk zijn. WvR zondag 18 oktober 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Geachte WisFaq,Er wordt in een opgave gevraagd om aan te geven hoe het limiet van de functie uitkomt op het antwoord 1/2.$\mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \sqrt {x^2 + x} - x$Ik heb al van alles geprobeerd, maar zie het gewoon niet. Zouden jullie mij misschien kunnen en willen helpen?Met vriendelijke groet en alvast hartelijk bedankt! Jo Student universiteit - zaterdag 17 oktober 2009
Jo Student universiteit - zaterdag 17 oktober 2009
Wat dacht je zoiets?$\eqalign{& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \sqrt {x^2 + x} - x \cr& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \left( {\sqrt {x^2 + x} - x} \right) \cdot {{\sqrt {x^2 + x} + x} \over {\sqrt {x^2 + x} + x}} \cr& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } {{x^2 + x - x^2 } \over {\sqrt {x^2 + x} + x}} \cr& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } {x \over {\sqrt {x^2 + x} + x}} \cr& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } {{{x \over x}} \over {{{\sqrt {x^2 + x} } \over x} + {x \over x}}} \cr& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } {1 \over {\sqrt {{{x^2 + x} \over {x^2 }}} + 1}} \cr& \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } {1 \over {\sqrt {1 + {1 \over x}} + 1}} = {1 \over {\sqrt 1 + 1}} = {1 \over 2} \cr}$Je moet maar vragen als er stappen niet duidelijk zijn. WvR zondag 18 oktober 2009
WvR zondag 18 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq