Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60463 

Re: Afschrijven boekhouden

Het lijkt me dat die 30/100 niet klopt? Men spreekt dat p = 30%, wat volgens mij al eens 30/100 is, dus het eerste deel word denk ik 30/30/100? Vraag A heb ik intussen gevonden :-)

Jan
3de graad ASO - dinsdag 13 oktober 2009

Antwoord

In je vraagstelling schrijf je dat p het jaarlijkse afschrijvingspercentage voorstelt. Dat afschrijvingspercentage is volgens de rest van de tekst 30, dus dan lijkt me dat p = 30 moet zijn. Taalkundig zie ik wel dat hetgeen je opmerkt ook te verdedigen is. Maar je kunt natuurlijk ook even narekenen of de uitkomst die je vindt bij p = 30/30/100 een realistischer resultaat oplevert voor de waarde van W.

MBL
woensdag 14 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq