Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60456 

Re: Som- en verschilgrafieken

Nee... Ik bedoel dat je dan niet die lijnen in een assenstelsel met van die hokjes hebt maar gewoon een + teken alsware. In mijn wiskunde werkboek staat dat namelijk zo afgebeeld en dan moet je de verschil- en somgrafieken tekenen en dat snap ik niet.

Sanne
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 oktober 2009

Antwoord

Een voorbeeld dan maar?

Gegeven:
y=2x en y=-4x+2
Teken de somgrafiek

Antwoord:
De somgrafiek: y=2x+-4x+2 oftewel y=-2x+2

q60457img1.gif

Gegeven:
y=2x en y=-4x+2
Teken de verschilgrafiek

Antwoord:
De verschilgrafiek: y=2x-(-4x+2) oftwel y=6x-2

q60457img2.gif

Bij de verschilgrafiek moet je dus wel even oppassen. Je kunt het beste haakjes schrijven, dan gaat het waarschijnlijk goed.

Zoiets?

WvR
dinsdag 13 oktober 2009

©2001-2025 WisFaq