Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lege verzamelingen

De opgave:
Welke verzameling zijn deelverzamelingen van S4?
S4 = {{A}}

De verzamelingen waaruit gekozen kan worden:
S6 = ø
S7 = {ø}
S8 = {{ø}}
S9 = {ø,{ø}}
S10 = {{{ø}}}

S6 is een element van S4 en geen verzameling van S4 volgens mij.
S7,8,9 zijn volgens mij wel verzamelingen van S4.
S10
S10 is volgens mij geen verzameling van S4, omdat S4 geen verzameling in een verzameling in een verzameling heeft.

Klopt dit?

Alvast bedankt!

Pieter
Student universiteit - zondag 11 oktober 2009

Antwoord

S4 heeft één element, namelijk {A}, en dus twee deelverzamelingen: ø en S4 zelf; daar staat alleen S6 bij

kphart
maandag 12 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq