Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Euclidische deling

Ik weet dat je hier een euclidische deling van moet maken maar ik snap niet helemaal hoe ik het moet doen... We hebben juist een nieuwe leerkracht en die wil het niet uitleggen.

Bepaal het quotient Q(x) en de rest R(x) van de deling van A(x) door B(x)

A(x) = 2x5 +4
B(x) = 2x+3x3 +1

charlo
3de graad ASO - zaterdag 10 oktober 2009

Antwoord

Ken je de staartdeling:
3x3+2x+1/2x5                   +4\2/3x2-4/9
2x5+4/3x3+2/3x2
------------------
-4/3x3-2/3x2
-4/3x3 -8/9x-4/9
-----------------------
-2/3x2+8/9x+4+4/9
Dus Q(x)=2/3x2-4/9 en
R(x)=-2/3x2+8/9x+40/9

hk
zaterdag 10 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq