\require{AMSmath} Lenzenformule Hallo,In mijn boek staat dat je de lenzenformule (1/f= 1/v + 1/b) ook wel kan schrijven als 1/f= (v+b)/(vb).Ik snap niet hoe ze hierbij komen, kan iemand mij dit uitleggen?BVD Kevin Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 oktober 2009 Antwoord Beste Kevin MarcOm 1/v + 1/b te schrijven als één breuk, moet je de breuken op gelijke noemer zetten. Een gemeenschappelijke noemer is het product vb:1/v + 1/b = b/(vb) + v/(vb) = (b+v)/(vb)mvg,Tom td zaterdag 10 oktober 2009 Re: Lenzenformule ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,In mijn boek staat dat je de lenzenformule (1/f= 1/v + 1/b) ook wel kan schrijven als 1/f= (v+b)/(vb).Ik snap niet hoe ze hierbij komen, kan iemand mij dit uitleggen?BVD Kevin Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 oktober 2009
Kevin Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 oktober 2009
Beste Kevin MarcOm 1/v + 1/b te schrijven als één breuk, moet je de breuken op gelijke noemer zetten. Een gemeenschappelijke noemer is het product vb:1/v + 1/b = b/(vb) + v/(vb) = (b+v)/(vb)mvg,Tom td zaterdag 10 oktober 2009
td zaterdag 10 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq