\require{AMSmath} Tweede afgeleide Hoe kan je de tweede orde afgeleide van de volgende functie bepalen?y(x)=xlnxDus mijn uitwerking van de eerste orde afgeleide is:y’(x)=1∙ 1/x =1/xMaar wat is dan de 2e orde afgeleide?In mijn ogen is dat:y’(x)=1/x = x-1Dus y”(x)=-x-2= -1/x2Maar volgens het antwoordmodel is het y”(x)=1/xMijn vraag is dus wat ik verkeerd doe.Bedankt voor uw hulp en moeite! Marije Student hbo - vrijdag 9 oktober 2009 Antwoord $\eqalign{ & f(x) = x \cdot \ln (x) \cr & f'(x) = 1 \cdot \ln (x) + x \cdot {1 \over x} \cr & f'(x) = \ln (x) + 1 \cr & f''(x) = {1 \over x} \cr}$Zie 3. Productregel WvR vrijdag 9 oktober 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan je de tweede orde afgeleide van de volgende functie bepalen?y(x)=xlnxDus mijn uitwerking van de eerste orde afgeleide is:y’(x)=1∙ 1/x =1/xMaar wat is dan de 2e orde afgeleide?In mijn ogen is dat:y’(x)=1/x = x-1Dus y”(x)=-x-2= -1/x2Maar volgens het antwoordmodel is het y”(x)=1/xMijn vraag is dus wat ik verkeerd doe.Bedankt voor uw hulp en moeite! Marije Student hbo - vrijdag 9 oktober 2009
Marije Student hbo - vrijdag 9 oktober 2009
$\eqalign{ & f(x) = x \cdot \ln (x) \cr & f'(x) = 1 \cdot \ln (x) + x \cdot {1 \over x} \cr & f'(x) = \ln (x) + 1 \cr & f''(x) = {1 \over x} \cr}$Zie 3. Productregel WvR vrijdag 9 oktober 2009
WvR vrijdag 9 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq