Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide van een samengestelde functie

De volgende som begrijp ik niet helemaal, kunt u mij hiermee helpen?

Het functievoorschrift van Z(t) wordt verkregen door in z(x,y)=x4y3 de variabele x te vervangen door de functie x(t)=t en de variabele y door de functie y(t)=3t-4.
Bepaal de afgeleide van Z(t) in t=4.

Kan iemand mij mbv deze som proberen uitleggen hoe je een afgeleide kunt bepalen van een samengestelde functie?

Het antwoord zou Zf(4)=13312 moeten zijn.

Ontzettend bedankt alvast!

Rutger
Student hbo - vrijdag 9 oktober 2009

Antwoord

Je krijgt:
z(t)=(t)4(3t-4)3
z(t)=t2(3t-4)3
Dan verder met de productregel!

Zie 3. Productregel en 4. Kettingregel.

WvR
vrijdag 9 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq