\require{AMSmath} Differentiëren van functie komt niet uit Kan iemand mij uitleggen hoe ik de volgende functie kan differentiëren?P(L)= L(1+lnL)4Mijn antwoord is:P’(L)= 1∙(1+lnL)4 + L∙4(1+lnL)3 ∙(1/L)P’(L)= (1+lnL)4 + 4L(1+lnL)3 ∙(1/L)Maar nu staat in het antwoordboekje dat het antwoord zou moeten zijn:P’(L)= (1+lnL)3 ∙(5+lnL)Weet u toevallig hoe ik aan dit antwoord kan komen? Charlo Student universiteit - vrijdag 9 oktober 2009 Antwoord $\eqalign{ & P(L) = L \cdot \left( {1 + \ln (L)} \right)^4 \cr & P'(L) = \left( {1 + \ln (L)} \right)^4 + L \cdot 4\left( {1 + \ln (L)} \right)^3 \cdot {1 \over L} \cr & P'(L) = \left( {1 + \ln (L)} \right)^4 + 4\left( {1 + \ln (L)} \right)^3 \cr & P'(L) = \left( {1 + \ln (L)} \right)^3 \left( {1 + \ln (L) + 4} \right) \cr & P'(L) = \left( {1 + \ln (L)} \right)^3 \left( {5 + \ln (L)} \right) \cr}$Zie ook 3. Productregel en 4. Kettingregel. WvR vrijdag 9 oktober 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand mij uitleggen hoe ik de volgende functie kan differentiëren?P(L)= L(1+lnL)4Mijn antwoord is:P’(L)= 1∙(1+lnL)4 + L∙4(1+lnL)3 ∙(1/L)P’(L)= (1+lnL)4 + 4L(1+lnL)3 ∙(1/L)Maar nu staat in het antwoordboekje dat het antwoord zou moeten zijn:P’(L)= (1+lnL)3 ∙(5+lnL)Weet u toevallig hoe ik aan dit antwoord kan komen? Charlo Student universiteit - vrijdag 9 oktober 2009
Charlo Student universiteit - vrijdag 9 oktober 2009
$\eqalign{ & P(L) = L \cdot \left( {1 + \ln (L)} \right)^4 \cr & P'(L) = \left( {1 + \ln (L)} \right)^4 + L \cdot 4\left( {1 + \ln (L)} \right)^3 \cdot {1 \over L} \cr & P'(L) = \left( {1 + \ln (L)} \right)^4 + 4\left( {1 + \ln (L)} \right)^3 \cr & P'(L) = \left( {1 + \ln (L)} \right)^3 \left( {1 + \ln (L) + 4} \right) \cr & P'(L) = \left( {1 + \ln (L)} \right)^3 \left( {5 + \ln (L)} \right) \cr}$Zie ook 3. Productregel en 4. Kettingregel. WvR vrijdag 9 oktober 2009
WvR vrijdag 9 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq