\require{AMSmath} Transformaties van standaardfuncties Hoi allemaalik kom niet uit deze vraag!!hoe kan je uit f(x) = 1/x de functie g(x) = (2x-5)/(x-3) krijgenuit de grafiek kan je zien dat je 3 naar rechts moet en 2 omhoog maar waarom is de functie dan niet:h(x) = 1/(x-3) +2 Lisett Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 7 oktober 2009 Antwoord Beste Lisette,Het is juist, ze zijn namelijk hetzelfde: g(x) = h(x). Vertrek maar van h(x) en schrijf het als één breuk (zet dus op gelijke noemer en neem samen).mvg,Tom td woensdag 7 oktober 2009 Re: Transformaties van standaardfuncties ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi allemaalik kom niet uit deze vraag!!hoe kan je uit f(x) = 1/x de functie g(x) = (2x-5)/(x-3) krijgenuit de grafiek kan je zien dat je 3 naar rechts moet en 2 omhoog maar waarom is de functie dan niet:h(x) = 1/(x-3) +2 Lisett Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 7 oktober 2009
Lisett Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 7 oktober 2009
Beste Lisette,Het is juist, ze zijn namelijk hetzelfde: g(x) = h(x). Vertrek maar van h(x) en schrijf het als één breuk (zet dus op gelijke noemer en neem samen).mvg,Tom td woensdag 7 oktober 2009
td woensdag 7 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq