\require{AMSmath} Inverse functie Bepaal de inverse functie van y(x)=x2 +4x + 4 waarbij x0.Mijn oplossing is:x2 +4x + 4=yx2 +4x=y-4x(x+4)=y-4x=(y-4)/(x+4)x=-1(y/x)Dus x(y)= -1(y/x).Maar volgens het antwoordmodel is x(y)= -2+y, waarbij y 4.Kunt u mij uitleggen hoe ik deze opgave moet oplossen om aan het juiste antwoord te komen?Bedankt. Rutger Student hbo - maandag 5 oktober 2009 Antwoord Je kunt x2+4x+4 ontbinden in (x+2)2. Je krijgt dan zoiets als:x2+4x+4=y(x+2)2=yx+2=±Öyx=-2±ÖyMaar voor x0 is er niet zoiets als 'de inverse'. Ik denk dat er bedoeld wordt dat x2. Dat is dan de linker tak van de parabool:Spiegelen in de lijn y=x geeft:De vergelijking voor deze tak is x=-2-Öy met y0.Je moet nog maar 's naar de opgave kijken misschien... WvR maandag 5 oktober 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal de inverse functie van y(x)=x2 +4x + 4 waarbij x0.Mijn oplossing is:x2 +4x + 4=yx2 +4x=y-4x(x+4)=y-4x=(y-4)/(x+4)x=-1(y/x)Dus x(y)= -1(y/x).Maar volgens het antwoordmodel is x(y)= -2+y, waarbij y 4.Kunt u mij uitleggen hoe ik deze opgave moet oplossen om aan het juiste antwoord te komen?Bedankt. Rutger Student hbo - maandag 5 oktober 2009
Rutger Student hbo - maandag 5 oktober 2009
Je kunt x2+4x+4 ontbinden in (x+2)2. Je krijgt dan zoiets als:x2+4x+4=y(x+2)2=yx+2=±Öyx=-2±ÖyMaar voor x0 is er niet zoiets als 'de inverse'. Ik denk dat er bedoeld wordt dat x2. Dat is dan de linker tak van de parabool:Spiegelen in de lijn y=x geeft:De vergelijking voor deze tak is x=-2-Öy met y0.Je moet nog maar 's naar de opgave kijken misschien... WvR maandag 5 oktober 2009
WvR maandag 5 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq