\require{AMSmath} Onderzoek regelmaat door naar kleine vierkantsgetallen te kijken Ik moet een onderzoek doen naar regelmaat in een berekening door naar het kleine vierkantsgetal te kijken.252=625262=625+25+25+1=676272=676+26+26+1=729 Hello Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 oktober 2009 Antwoord Ik weet niet wat nu precies je vraag is maar zou je misschien in algemene zin kunnen aantonen dat:(a+1)2=a2+2a+1Neem maar 's a=25 dan is 262=252+2·25+1 WvR maandag 5 oktober 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet een onderzoek doen naar regelmaat in een berekening door naar het kleine vierkantsgetal te kijken.252=625262=625+25+25+1=676272=676+26+26+1=729 Hello Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 oktober 2009
Hello Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 oktober 2009
Ik weet niet wat nu precies je vraag is maar zou je misschien in algemene zin kunnen aantonen dat:(a+1)2=a2+2a+1Neem maar 's a=25 dan is 262=252+2·25+1 WvR maandag 5 oktober 2009
WvR maandag 5 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq