Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Marginale opbrengst

De opbrengstenfunctie van een productieproces wordt gegeven door R(q)=5q (q+2) .
a) Bepaal de marginale opbrengst bij een productieomvang van 7 eenheden.

Nu denk ik dus dat je eerst de afgeleide van R moet bepalen en dan q=7 moet nemen. Dus:
Rf(q)=MR(q)=5∙0,5(q+2)^(-0,5)∙1
Rf(q)=MR(q)=5∙((1)/(2(q+2)

En dan MR(7)= 5∙((1)/(2(7+2)=5/6

Echter in het antwoordmodel staat MR(7)=125/6. Kan iemand mij laten zien wat ik fout doe, of klopt het antwoordmodel niet?

En dan bij onderdeel b klopt mijn antwoord weer niet:
b) Bepaal bij een productie van 14 eenheden de hoeveelheid output die ongeveer nodig is om de opbrengst met 1 eenheid te laten toenemen.

q=R/MR(14)
MR(14)= 5∙((1)/(2(14+2)=0,625
Dus q=1/0,625=8/5

Maar nu staat in het antwoordmodel q=4/115

Sorry voor mijn vragen, maar ik heb het idee dat ik het zelf goed doe, maar door het antwoordmodel ga ik twijfelen. En misschien doe ik het dus helemaal niet goed.

Dankjewel!

Charlo
Student hbo - maandag 5 oktober 2009

Antwoord

Charlotte,
Als R(q)=5q(q+2),danis MR(q)=5(q+2)+5q/(2(q+2)).

kn
maandag 5 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq