Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partiële afgeleide van een minimumfunctie

Gegeven is de functie u(x,y)= min{2x,y} . Bepaal u’x(6,16) en u’x(10,16). Kan iemand mij uitleggen hoe je de partiële afgeleide van een minimumfunctie kan berekenen? De antwoorden zouden overigens 2 en 0 moeten zijn.

Alvast bedankt.

Sebast
Student universiteit - maandag 5 oktober 2009

Antwoord

In de buurt van (6,16) geldt u(x,y)=2x en nabij (10,16) geldt u(x,y)=y; nu zouden ux(6,16) en ux(10,16) eenvoudig te bepalen moeten zijn.

kphart
dinsdag 6 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq