Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een duidelijk bewijs voor 180 graden

Al een poosje ben ik op zoek naar een goed en duidelijk verhaal dat bewijst dat de hoeken van een driehoek bij elkaar opgeteld 180 graden zijn. Ik heb het antwoord nog niet op de site kunnen vinden.

Hartelijk dank,

Catharina Lantman

Cathar
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 december 2002

Antwoord

Op http://www.utc.edu/~cpmawata/instructor/tsukuba5.htm staat wel iets grappigs, maar of het een bewijs is... Ik vind dit altijd wel een handig bewijs:

q6035img1.gif

Teken een lijn door C evenwijdig aan AB.
ÐC1=ÐA (Z-hoeken)
ÐC3=ÐB (Z-hoeken)
ÐC1+ÐC2+ÐC3=180°
In DABC geldt: ÐA+ÐB+ÐC=180°

WvR
dinsdag 17 december 2002

©2001-2024 WisFaq