\require{AMSmath} Parabool Bepaal de coordinaten van de punten A en B die samen met de top O van de parabool p=y= (1/2p)x2 een gelijkzijdige driehoek is. Nu ben ik al zo ver geraakt. weet ni of dit klopt. dus we geven CO A(-x,(1/2p)x2) en coB (x,(1/2p)x2) OA=OB OA= afstandsformule = √(0 +x)2+(0-(1/2p)x2)2) = √(x2+(1/4p2)x4) AB= afstandsformule = √(x+x)2+((1/2p)x2-((1/2p)x2) OA-AB=0 √(x2+(1/4p2)x4)-2x=0 Nu is het zo da ik de vergelijking niet kan oplossen. kan jij mij soms helpen. yannic 3de graad ASO - zaterdag 3 oktober 2009 Antwoord Yannick, Neem OA2=AB2. kn zaterdag 3 oktober 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal de coordinaten van de punten A en B die samen met de top O van de parabool p=y= (1/2p)x2 een gelijkzijdige driehoek is. Nu ben ik al zo ver geraakt. weet ni of dit klopt. dus we geven CO A(-x,(1/2p)x2) en coB (x,(1/2p)x2) OA=OB OA= afstandsformule = √(0 +x)2+(0-(1/2p)x2)2) = √(x2+(1/4p2)x4) AB= afstandsformule = √(x+x)2+((1/2p)x2-((1/2p)x2) OA-AB=0 √(x2+(1/4p2)x4)-2x=0 Nu is het zo da ik de vergelijking niet kan oplossen. kan jij mij soms helpen. yannic 3de graad ASO - zaterdag 3 oktober 2009
yannic 3de graad ASO - zaterdag 3 oktober 2009
Yannick, Neem OA2=AB2. kn zaterdag 3 oktober 2009
kn zaterdag 3 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq