Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60129 

Re: Bereken de snijpunten van een functie

Ik heb een vraag over een opdracht van mijn wiskunde cursus:
f(x) = (-6x+18)/(x2+1)

a. bereken de snijpunten met lijn y=6
b. bereken de helling in het punt (0,18)

U had vraag a. al beantwoord.. Maar ik moet bij b. de quotientregel gebruiken..
Het lastig is dat ik die regel niet begrijp.. met f'(x)= h'(x) · g'(x)
De afgeleide functie enz..
Kunt u dat aan mij uitleggen?
Bij voorbaat hartelijk dank!

anna
Leerling mbo - vrijdag 2 oktober 2009

Antwoord

Er staat van alles op WisFaq over differentiëren. Dat zou je 's kunnen bekijken. Maar zou een boek met heldere en duidelijk uitleg en aanwijzingen niet handig zijn? Of word je geacht je zelf te leren hoe je moet differentiëren? Dat gaat wel ver vind ik...

Dus: heb je een boek? Reader? Cursusmateriaal?

WvR
vrijdag 2 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq